ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

 
 

In memoriam
Henny en Gert-Jan Brunnenkreef
Heidy Robers
Dalton Musa

Dictator Franco was overleden en het Spaanse koningshuis kwam weer terug met als koning Juan Carlos. Daardoor togen vele Neptunianen met hun gezinnen in de zomerse vakantie richting de Costa Brava. Spanje omarmde de toeristen die hun jaarlijks flink veel peseta’s zouden opleveren. Natuurlijk werden we hartelijk ontvangen.
In 1975 reisden 3 gezinnen van Neptunus af naar Estartit om hun vakantie te beleven op camping La Sirena, een camping vol met duikers, wellicht omdat ze de voorzieningen voor duikers hadden, een compressor om de fles te vullen en een boot om te duiken op Islas Medas.

Wij, familie Musa een Renault 5 tl en met een vouwwagen, de familie Robers, een Toyota en een bungalowtent en de familie Brunnenkreef met de Saab, de caravan en een Zodiac met een Yamaha 50 PK buitenboord motor.
Spanje was Spanje: de huizen, het weer, het landshap, de natuur ,de droogte ,de Middellandse Zee en de Guardia Civil, die met zijn allen met de pet op, op hun achterhoofd waren gevallen. 
Het zou wat worden La Sirena bleek een bonte boel te zijn met voornamelijk Fransen, Belgen, Nederlanders en nog wat anderen en dat in het midden van de jaren ‘70.
Ze hadden natuurlijk hun favoriete rockband meegenomen op TDK cassettebandjes met muziek van de Doobie Brothers, Kayak, Eagles, CCR, ELO. De meesten van ons leken ook verdacht veel op de leden van die bands.

Henny Brunnenkreef had een Zodiac en zijn vergunning. Hierdoor konden de mannen Henny, George en Dalton op eigen houtje naar Islas Medas varen ( racen ) om te duiken en wij als ‘joggies’ mochten mee om op de boot te passen, dat was gaaf. 50PK, dat schiet op .

‘s,Morgens 70-ties music, maar ‘s.middags begon het: de TDK bandjes gingen er uit en de radio Tour de France ging aan. Dat in alle talen: Belgisch, Spaans, Nederlands en Frans, alles door elkaar. Natuurlijk hadden ze allemaal hun favoriet, maar de Belgen hadden Eddy Mercks, ‘de kannibaal’ reed iedereen naar huis tot dat er een Fransman langs het parcours hem een vuistslag op zijn lever gaf ,bij de etappe de volgende dag brak hij zijn jukbeen door een valpartij. De touroverwinning ging naar Bernard Thevenet. Joop Zoetemelk werd vierde, oei pats boem.

Fruit, groente en vlees van Spaanse bodem is werkelijk verrukkelijk, het was om te smullen. Spaanse sinaasappels, watermeloenen, groen van buiten rood van binnen, tuinboontjes, paprika’s, zelfs de aardappels, waren super. Vlees kochten we bij een carnicero (slager) in Estratit. La Sirena ligt op loop afstand van het dorpje en deze beste señor maakte zijn salchichas (worstjes) zelf. 2 dagen van tevoren bestellen zoveel je wilde, die die waren goed, mijn god, die waren lekker, pittige kleine rode salchichón. Dat werd dus avonden met zijn allen aan een lange tafel met de BBQ bij de Spaanse zonsondergang in Estratit met zijn islas. Onovertreffelijk, werkelijk om een moord voor te doen.
De moeders aan de sangria, de vaders aan de serveza en de kids aan de Coca Cola tot dat de luidspiekers van de camping La Sirena het genoeg vonden en ons mededeelden dat de Belgen, de Fransen en de Nederlanders nu maar eens moesten gaan slapen.
Silencio, Silencio nos vemos mañana, Silencio, Silencio, nos vemos mañana, mañana, Silencio, Silencio ect….

Een vakantie om nooit meer te vergeten.

opgetekend
Chico Musa

29 oktober 2023

Aanmelden

Onthoud mij