Waarom bij Neptunus duiken

 

 

Waarom bij Neptunus duiken

Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat er ook in het oosten van Nederland  duikmogelijkheden bestaan. We beschikken hier over diverse, dikwijls fraaie en interessante plassen waar gedoken kan en mag worden.

Onderwater Groep  Neptunus is een pionier op dit gebied. We bestaan al 60 jaar en hebben we deze plassen zien ontstaan en sommige ook weer gesloten zien worden. Er  zijn voldoende plekken in Twente en omgeving waar we kunnen duiken.

We leiden ieder jaar nieuwe leden op.  Dit doen we volgens het systeem van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) en we zijn daardoor aan gesloten bij de wereld wijde organisatie de CMAS, waar Jacques Cousteau een van de oprichters van is geweest

Natuurlijk zijn de wateren in de tropen helder en voorzien van vele kleurrijke vissen, maar toch is het ook in de Nederlandse wateren iedere keer weer een belevenis om onder water te gaan. Kijken of we die snoekbaars nog kunnen vinden, zijn we niet te vroeg voordat de paling uit zijn verstopplaats komt om te jagen. In het voorjaar de sepia's opsporen of kreeften zoeken. Dat zijn allemaal redenen om te gaan duiken. En als we dan te water gaan, komt daar nog een bij die heerlijke rust die er heerst onder water, alleen het geluid van je eigen luchtbellen

Dus je ziet redenen genoeg om te duiken en om een opleiding te volgen bij OWG Neptunus of als je al in het bezit bent van een brevet om je bij “ons” aan te sluiten. We zijn een gezellige duik vereniging die ook aan de niet duikende familie leden denkt. Indien je belangstelling hebt kun je je hiervoor aanmelden bij onze secretaris.

Aanmelden

Onthoud mij