ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

 
 

Wat duikvereniging Neptunus te bieden heeft. 

 1. Neptunus bestaat bijna 60 jaar
  We bestaan als vereniging in 2020 60 jaar en zijn daarmee een van de oudste duikverenigingen van Nederland. Op dit moment hebben we bijna 50 leden. Dit is een gemêleerd ledenbestand voor wat betreft brevetten (NOB en padi-gebrevetteerden) en ervaring . 
  In 2018 hadden we zelfs twee jubilarissen die 50 jaar lid zijn!!
 1. Financieel gezond
  In de algemene ledenvergadering van 4 maart 2019 zijn de financiële jaarstukken van de vereniging vastgesteld. Daaruit blijkt dat wij werken met een sluitende begroting en er op onze balans een positief saldo staat waarmee we onverwachte uitgaven kunnen dekken.

 2. Verzorging van opleidingen
  We leiden onze leden zelf hoogwaardig op tot 1-, 2-. 3-, 4-sters duikers Hierbij voldoen we aan de eisen van het NOB. De kosten voor deze opleidingen zijn aanzienlijk lager dan die van commerciële opleidingsinstituten zoals Padi.
  De specialitys: Nitrox basic en advanced, droogpakduiken, ijsduiken, deco-duiken en zoeken en bergen, verzorgen we zelf.
  Indien we een speciality zelf niet kunnen verzorgen, zoeken we passende opleiders.
 3. Materiaal
  We beschikken als vereniging over duikuitrusting die door leden in opleiding en andere leden gebruikt of gehuurd kunnen worden.

 4. Zwembadtrainingen
  Een trainersgroep verzorgt iedere zaterdag in het Twentebad een snorkeltraining, waarbij snorkeltechniek en conditietraining hand in hand gaan.
  Daarnaast hebben we om de twee weken de warme bak tot onze beschikking. Daar kunnen we met flessen trainen. Het is dan ook mogelijk om gezinsleden lekker mee te laten zwemmen of om introducés mee te nemen om hen te laten ervaren hoe mooi duiken kan zijn.

 5. Buitenduiken
  In het duikseizoen wordt iedere zondag op een geschikte locatie gedoken. Er wordt met buddyparen gedoken Als meerdere personen duiken, kun je zoals het hoort met zijn tweeën duiken (buddysysteem).
  .
 6. Vullen van duikflessen
  Wij beschikken over een eigen vulstation waar leden hun flessen gratis met lucht kunnen vullen. Dit wordt op vaste tijdstippen verzorgd door enkele leden (wel is het van belang om vooraf een afspraak te maken).
  Met deze installatie kan ook met ‘nitrox’ worden gevuld. Of dit financieel haalbaar is wordt op dit moment onderzocht.

 7. Keuren van duikflessen en kranen
  Ook begeleidt de vereniging collectief de 5-jaarlijkse verplichte flessenkeuring. Jaarlijks wordt geïnformeerd of er leden zijn waarvan de duikfles gekeurd moet worden. Door de collectieve aanpak is er zicht op de kwaliteit van de keuring en kan er korting worden verkregen.

 8. Duiktoren (Diveworld te Enschede)
  Afhankelijk van de behoefte worden er op de vrijdagavond trainingen verzorgd in de duiktoren. Onder leiding van een instructeur worden oefeningen gedaan. Ook is het mogelijk dat leden op eigen initiatief oefeningen doen of hun uitrusting testen.
  Jaarlijks wordt vastgesteld of de training in de duiktoren iets extra’s bijdraagt en daarmee aan de verwachtingen voldoet.

 9. Medische duikkeuring
  De vereniging biedt de mogelijkheid om bij een daartoe geschikte keuringsarts de noodzakelijke duikkeuring tegen een redelijke prijs te laten verzorgen.

 10. Evenementen
  Er is een evenementenprogramma dat onder meer bestaat uit: nieuwjaarsduik en nieuwjaarswandeling. paasduik, Zeelandweekend (dit is de afgelopen jaren enkele keren gecombineerd met een biologieweekend); Jaarfeest en activiteiten in het zwembad als afsluiting van het seizoen en laatste training van het jaar.
  Tijdens deze evenementen maken we het met elkaar gezellig en kunnen we duikervaringen met elkaar uitwisselen.

 11. Lidmaatschap NOB en ongevallenverzekering
  Neptunus is aangesloten bij de NOB. Hierdoor zijn al onze leden wa-verzekerd en tegen duikongevallen in binnen en buitenland. Op de website van NOB kan door leden veel actuele informatie over duiken en snorkelen worden verkregen. Ook ontvangen alle NOB leden het blad ‘onder water sport’. Hierin staat veel informatie, onder meer over duiklocaties, reportages, reizen en duikervaringen. Ook de foto’s in dit blad zijn zeer de moeite waard.
  Met de app Duikersgids / www.duikersgids.nl (gratis voor NOB leden) kun je informatie krijgen over de duiklocatie waarbij ook een routebeschrijving bij zit.

 12. Duikvakanties
  De vereniging biedt een platform om met andere leden afspraken te maken over gezamenlijke duikvakanties naar ‘exotische’ oorden zoals bijvoorbeeld Egypte, Bonaire, Maldiven en Curaçao.

 13. Communicatie / Website
  We versturen regelmatig digitale nieuwsbrieven aan alle leden. Indien nuttig worden nog aparte meldingen en/of reminders gestuurd. Onze website geeft onder meer informatie over wie we zijn, opleidingen, trainingen en buitenduiken.

Aanmelden

Onthoud mij